Ce sunt jocurile de pacanele online?

Homeghi Constantin
Ultima actualizare:
Ce sunt jocurile de pacanele online?
3 min

Sloturile din cazinourile digitale sunt cunoscute și sub denumirea de pacanele online. Acestea sunt jocurile ca la aparate cu 3, 5, 6, 7 role, precum și cele cu Infinity Reels (role infinite), care dispun de un număr de linii de plată sau multiple modalități de câștig (până la 117, 649). Jocurile de sloturi oferă un jackpot, valoarea acestuia fiind fixă în multe cazuri sau cu o valoare care crește în mod progresiv (jackpot progresiv).

De ce sunt atât de populare jocurile de pacanele online?

În primul rând, tematica abordată în aceste jocuri este variată, fiind disponibile jocuri retro – popularitatea jocurilor cu pacanele cu fructe gratis fiind bine cunoscută la nivel global, precum și video sloturi 3D care sunt bazate pe benzi desenate, blockbustere, teme fanteziste și multe altele.

Pe lângă tematică, multe pacanele online dispun de elemente grafice de calitate superioară, animații avansate și efecte sonore evoluate. Totodată, jocurile de sloturi prezintă și caracteristici speciale, unele dintre acestea fiind revoluționare, precum Avalanche Reels (Netent), Megaways (Big Time Gaming), Gigablox (Yggdrasil) sau funcția Bonus Buy (Big Time Gaming).

Un alt element care contribuie din plin la popularitatea jocurilor de pacanele online este disponibilitatea acestora în formatul adaptat ecranelor mici (telefoane și tablete). Aceste sloturi sunt compatibile JS și HTML 5, astfel că pot fi jucate atât pe Android și iOS, cât și pe Windows Mobile.

În ultimii ani, producătorii de pacanele online au lansat jocuri care oferă câștiguri în ambele direcții (Botways). Acest element i-a determinat pe jucători să le prefere sloturilor clasice, în care modalitatea de formare a câștigurilor era întotdeauna de la stânga la dreapta, pe role adiacente.

Simbolurile speciale – punctul forte al sloturilor online?

Simbolurile Wild și Scatter au schimbat din temelii conceptul de pacanele online, acestea oferindu-le jucătorilor posibilitatea de a obține câștiguri mult mai consistente. Iar creatorii de conținut pentru cazinourile online au îmbunătățit aceste elemente, adăugându-le extra funcții.

Astfel, multe pacanele online mizează pe simboluri Scatter duble, așa cum este cazul sloturilor de la EGT Interactive. Fanii simbolului Wild s-au bucurat să descopere variații ale acestuia, precum Exploding, Shifting, Expanding, Sticky, Random, Spreading, Duplicating sau Colossal.

Numai că furnizorii de jocuri ca la aparate online au ridicat și mai mult miza, astfel că în aceste sloturi au fost integrate și funcții precum Gamble Feature (rundă de risc sau de multiplicare a câștigului) sau Bonus Round.

Sloturile cu RTP mare - avantajul jucătorului și dezavantajul casei?

Una dintre caracteristicile evidențiate ale jocurilor ca la aparate este reprezentată de RTP-ul acestora. În funcție de valoarea RTP-ului, avantajul casei poate fi mai mare sau mai scăzut, ceea ce înseamnă un plus pentru jucători în cazul sloturilor cu RTP ridicat și un minus, atunci când aceștia joacă pacanele online cu RTP mic.

Cele mai bine cotate sloturi din punct de vedere al RTP-ului sunt jocurile de pacanele cu o valoare de peste 99%:

Există și jocuri care depășesc limita de 99%, acestea fiind Ugga Bugga și Ocean Princess (99, 1%) și Goblin’s Cave (99, 3%).

Ce jocuri ca la aparate online preferă jucătorii din România?

În topul popularității jucătorilor români se poziționează sloturile cu fructe, cele mai bine cotate fiind:

La fel de apreciate sunt și jocurile de sloturi de aventură și explorare precum Book of Ra Deluxe, Rich Wilde and the Book of Dead și Gonzo’s Quest. Platformele online licențiate de către ONJN în România le oferă jucătorilor pacanele online variate, cu tematici diferite, caracteristici multiple și vaste posibilități de câștig, așa că, dacă vrei să profiți de toate acestea, înregistrează-te la oricare dintre aceste cazinouri digitale!

icon of mailIcon icon of facebookIcon icon of twitterIcon
Înapoi la pagina generală
Homeghi Constantin
Homeghi Constantin Redactor Senior & Expert în cazinouri online
99 Articole 0 Recenzii

Homeghi Constantin este licențiat în Drept (a absolvit în anul 2003) și după ce a activat în acest domeniu și-a spus că este timpul pentru o schimbare.  Pentru că este pasionat de scris, s-a decis să facă din această pasiune un stil de viață.

Citește mai mult despre autor icon of arrowRightIcon

Cele mai noi știri

Ultima actualizare: 4 iulie 2024