Loterie online în România – încearcă-ți norocul la loteriile online legale

Conținut

Loteria Română reprezintă opțiunea principală în materie de jocuri de loterie din România, fiind preferată de 15% dintre jucătorii români. Cu toate acestea, jocurile Loteriei sunt organizate offline, iar extragerile au loc săptămânal (joi și duminica), în direct.

În acest moment, pariorii de loterie se pot bucura de loteriile internaționale online, cu extrageri mult mai frecvente și câștiguri atractive – totul într-un mediu 100% legal, în cazinourile online licențiate ONJN. Tragerile sunt mult mai numeroase în comparație cu cele ale Loteriei Române, ceea ce înseamnă șanse de câștig mai multe pentru jucători!

Cele mai bune cazinouri care oferă lotterie

Ce este loteria online?

Chiar dacă loteria este menționată în mod oficial pentru prima dată în 1612 (Loteria Română își desfășoară extragerile din 1906), acest tip de joc de noroc era practicat încă din perioada 205-187 Î.C.

Loteria online reprezintă varianta digitală a jocului loto, în care extragerile (tragerile) se realizează prin intermediul unui program computerizat (RNG – random number generator) care simulează întocmai tragerile din loteriile reale. Jocurile de loterie digitală sunt 100% legale, fiind verificate de către laboratoare independente de testare, certificate de către organismele internaționale abilitate în acest sens.

Biletele de loterie pot fi cumpărate online, acestea având numerele deja predeterminate sau anumite grupuri de numere. Aceste numere sunt extrase în cadrul unor sesiuni ce pot fi vizionate în timp real din aplicația mobilă sau versiunea pentru desktop a site-ului de cazino. Exact ca în realitate, numerele sunt extrase în mod aleatoriu, șansele de câștig fiind egale pentru toți jucătorii.

Ghid: Cum să joci la loteria online

Bogdan Cazino îți oferă un mini-ghid care să te ajute să joci în siguranță la cele mai generoase loterii online disponibile în România. Dacă vrei să te bucuri de și mai mult loto decât Loteria Română Joker și 6/49, loteriile digitale reprezintă cea mai bună alegere pe care o poți face. Iată care sunt pașii pe care trebuie să ii faci și care sunt resursele și instrumentele necesare pentru a te bucura de loteria favorită:
Timp necesar estimat: 00:05 Instrumente necesare: SmartphoneTabletă Resurse necesare: BaniNorocBani realiCetățenie într-un stat care permite jocul la loteria online
Ghid: Cum sa joci la loteria online 1
Verifică dacă jocurile de noroc online sunt permise în statul al cărui cetățean ești sau în care ai reședința Verifică dacă jocurile de noroc online sunt permise în statul al cărui cetățean ești sau în care ai reședința Pasul 1
Ghid: Cum sa joci la loteria online 2
Vezi care sunt opțiunile disponibile pentru a juca la loteria online! Poți să joci fie într-o aplicație mobilă, fie pe site-ul optimizat pentru terminalele mobile, fie în versiunea de loterie concepută pentru desktop. Pasul 2
Ghid: Cum sa joci la loteria online 3
Alege-ți jocul de loterie online preferat! Există numeroase opțiuni de loterie în Europa, SUA și alte zone ale lumii. Powerball este o variantă de luat în calcul, numai că trebuie să vezi dacă ți se permite să joci din România. Pasul 3
Ghid: Cum sa joci la loteria online 4
Selectează-ți numerele favorite, joacă și distrează-te! Optează pentru numerele pe care le consideri norocoase sau bazează-te pe numerele extrase în mod frecvent. Joacă-te și bucură-te de adrenalina oferită de loterie! Pasul 4

Cele mai populare loterii naționale

În România, Loteria Română constituie cea mai populară alegere pentru jucători (15% dintre români joacă la Loto 6/49). Printre cele mai populare variante de loterie se numără Powerball, Mega Millions, SuperEna Lotto, EuroMillions, El Gordo, Oz Lotto și EuroJackpot. Unele dintre aceste loterii le permit și românilor să joace, aceștia trebuind doar să-și cumpere bilete online.

Powerball

Lansată în 1988, loteria Powerball este cunoscută pentru premiile imense acordate de-a lungul timpului. Cel mai important câștig a fost de 1, 58 miliarde de dolari în 2016, dar acesta este doar unul dintre colosalele câștiguri obținute la această loterie. Printre acestea se mai numără premiile de 587, 5 milioane dolari (2021), 448, 5 milioane dolari și 590, 5 milioane dolari (2013).

Extragerile de la această loterie se efectuează miercurea și sâmbăta. Românii care joacă la Loterie Română Joker, 5/40 și 6/49 pot să-și achiziționeze bilete online la loterie Powerball și să aibă parte de șansa obținerii unui câștig cu adevărat imens.

Mega Millions

La fel de populară la nivel internațional, loteria Mega Millions a fost lansată în 2002 și încă de la lansare a reprezentat o alternativă la loteria Powerball. Cu toate că activează sub acest nume din 2002, loteria avea un alt nume – Big Game – atunci când a fost prezentată pe piață, în anul 1996. Atunci, tragerile aveau loc doar vinerea.

Cele mai mari câștiguri obținute până în prezent la această loterie din SUA au fost de 656 milioane dolari (2012) și 648 milioane dolari (2013). Extragerile pentru această loterie sunt organizate în zilele de marți și vineri, iar jucătorii români au șansa de a achiziționa bilete online.

Ce numere ar trebui să aleg atunci când joc la loterie?

Șansele de câștig reale la loterie sunt de 10%, pentru că 90% acest joc înseamnă noroc. Atunci când îți completezi lista cu numerele cu potențial de a fi extrase poți să iei în calcul acele numere care au legătură cu anumite date importante din viața ta sau a celor dragi sau numere prestabilite de către organizatori ori să optezi pentru numerele care au fost extrase în mod frecvent la ultimele trageri.

Chiar dacă șansele ca numerele 1, 2, 3, 4, 5, 6 să fie extrase sunt din punct de vedere statistic aceleași cu cele ale extragerii numerelor 4, 18, 22, 27, 36 sau 42, atunci când te orientezi către o combinație proprie, șansele ca să împărți premiul cu altcineva sunt mult mai scăzute. Așa că, alege de fiecare dată o combinație care să îți ofere cât mai multe șanse de câștig. Până la urmă, atunci când ieși din mulțime, cu siguranță că poți fi câștigător!

Cum îți poți crește șansele de câștig la loterie? 

Ți-am spus mai sus de ce este greu să folosești o strategie care să-ți crească în mod real șansele de câștig (pentru că este un joc de noroc aproape 100% bazat pe hazard). Cele 10% șanse de influențare a posibilităților de câștig se bazează pe numărul de bilete jucate. Desigur, așa cum se întâmplă și la Loteria Română, poți să iei în calcul să joci o variantă cu mai multe numere (schemă redusă cu 9, 10, 11 sau 12 numere).

Alte modalități de influențare a șansele de a obține premiul cel mare la loteria la care joci nu prea sunt (chiar dacă pe internet se vehiculează astfel de metode). Acest lucru se datorează faptului că extragerea unui număr resetează instant posibilitatea câștigării premiului cel mare cu o combinație din care acesta lipsește. Prin urmare, dacă vrei să câștigi la loto, fie faci alegeri inspirate pe bani puțini (jucând variante simple), fie mizezi pe combinate și pe cât mai multe bilete la loto.

Cele mai mari câștiguri la loteria din România

Loteria Română a oferit de-a lungul anilor premii cu valori diferite, dar nu s-a ridicat niciodată la nivelul câștigurilor obținute la Mega Millions și Powerball. Cel mai valoros câștig obținut până în prezent în România a fost de 11 milioane Euro (48.952.706, 17 Lei), sumă câștigată în 2013, la Galați.

Un câștig apropiat ca valoare a fost înregistrat în 2007 (10, 5 milioane Euro), iar în 2008 a fost obținut un alt premiu valoros – 4 milioane Euro. Alte câștiguri importante (dar care nu au depășit suma de 2 milioane Euro) au fost obținute în 2021 (1, 72 milioane Euro) și 2017 (1, 44 milioane Euro).

Lista câștigurilor este mai lungă, dar ceea ce poate fi remarcat în legătură cu câștigătorii este faptul că au mizat pe variante simple, iar numerele alese au fost jucate în mod constant de-a lungul anilor până să ajungă să le ofere celor în cauză biletul câștigător.

Loteriile online – alternativa viabilă la Loteria Română?

Loteria Română Joker, Noroc, 6/49, 5/40, Noroc Plus, Super Noroc și Prono-S sunt produsele preferate de peste 15% dintre jucătorii români dornici de câștiguri. Numai că, atunci când aceștia (și toți ceilalți interesați de adrenalină și premii cash) își doresc să aibă parte de noi provocări, loteriile online constituie cea mai bună modalitate de a se relaxa și face bani.

Pe lângă Powerball și Mega Millions, jucătorii români pot să încerce o mulțime de loterii din Europa, SUA și alte țări achiziționând bilete online. Având în vedere că numărul de opțiuni de loto este ridicat, dar și numărul celor care joacă, sunt șanse foarte mari ca premiile puse în jos să fie câștigate mult mai frecvent ca la Loteria Română.

În plus, extragerile sunt organizate mult mai des în comparație cu loteriile tradiționale, astfel că online, jucătorii vor avea întotdeauna o șansă în plus de a câștiga. Alege-ți un cazino legal din România care îți oferă acces la loto online din lista lui Bogdan și începe să joci. Fie ca numerele tale să fie mereu câștigătoare!

FAQ:Întrebări frecvente despre jocurile de loterie online

Pot juca la loterie online în România?

Da, unele cazinouri din mediul digital românesc au început să ofere opțiuni de loterie și keno membrilor. Bogdan a întocmit o selecție a celor mai avantajoase platforme, la care, pe lângă varietatea loteriilor și valoarea premiilor oferite, vei avea parte de bonusuri și prețuri accesibile la biletele pe care le achiziționezi

Este posibil să joc la loto online de pe mobil?

Bogdan a selectat pentru tine toate acele site-uri cu opțiuni de loterie care să îți ofere atât varianta standard de pariere pe mobil via platformă optimizată pentru mobile, cât și pe cele care le oferă jucătorilor aplicații dedicate pentru Android și iOS. Așa că, atunci când vrei să îți încerci șansele la loteria cea mai bună pe mobil, verifică lista lui Bogdan.

Unde verific care sunt numerele câștigătoare la loto?

În cazul în care ai plasat bilete la Loteria Română, poți verifica rezultatele direct pe site-ul acesteia. Atunci când joci la loteriile online, rezultatele sunt afișate pe platformele de cazino care găzduiesc aceste jocuri de noroc. Intri în secțiunea Loto și acolo găsești toate numerele extrase, după ce ai accesat loteria la care ai jucat.

Jucătorii din România pot juca la loteriile Euro?

Desigur. Cazinourile recomandate de către Bogdan îți oferă posibilitatea de a juca la numeroase loterii din Europa – Grecia, Polonia, Spania, Italia, Cehia sau Ungaria. Iar portofoliul cu opțiuni de loto online se actualizează în mod constant, astfel că vei avea parte de noi provocări și de șansa obținerii unor câștiguri avantajoase.

Loteria este aranjată?

Jocul de loterie este un joc bazat pe noroc, în care numerele sunt extrase în mod aleatoriu, atât în cazul variantelor offline, cât și a celor online. Atunci când joci la cazinourile digitale vei observa că toate jocurile din portofoliu sunt verificate din punct de vedere a corectitudinii prin testarea în mod frecvent a RNG-ului (random number generator).

Pot juca gratis la loteria online?

Loteriile online le oferă jucătorilor posibilitatea de a testa gratis modul în care se desfășoară extragerile. Însă, atunci când vrei să câștigi este nevoie de crearea unui cont și efectuarea unei depuneri în bani reali. Mai mult decât atât, cazinourile digitale oferă bonusuri la depunere, așa că poți să îți achiziționezi mai multe bilete la loteria preferată.

Autor Andra

Andra are o experiență solidă dobândită la laboratoare independente de verificare a jocurilor de noroc. După ce s-a specializat în analiza și verificarea jocurilor de noroc, ea s-a alăturat echipei noastre de specialiști. Prin ... Citește mai mult despre autor

Bogdan Cazino » Loterie online în România – încearcă-ți norocul la loteriile online legale
Ultima actualizare: martie 7, 2023