8 povești memorabile cu marii câștigători la loto: Au bifat sau au ratat?

8 povești memorabile cu marii câștigători la loto: Au bifat sau au ratat
Citire: 10 minute

Cele mai mari premii care au câștigate vreodată în lume au fost acordate în cadrul jocurilor de loto. Fiecare participant și-a imaginat ce ar face cu banii dacă ar câștiga. Ce s-a întâmplat de fapt cu oamenii care au câștigat la loto? Ce au făcut cu banii, în ce au investit suma, câți ani le-au ajuns banii și ce și-au cumpărat? Acestea sunt doar câteva dintre întrebările la care vei găsi răspuns în acest articol despre câștigatori loto povești. Totodată, nu lipsesc nici recomandări de cazinouri online unde poți și tu să-ți încerci norocul la loterii internaționale cu premii de zeci și sute de milioane de euro/dolari. Pregătit?

Unde pot să pariez pe loterii internaționale?

Înainte să prezint poveștile jucătorilor care au câștigat premii la loto, îți recomand să verifici următoarele cazinouri bune pentru oferta de loterii internaționale pe care o prezintă. Nu toate cazinourile online au în ofertă jocuri de loto. Am realizat o analiză în cadrul căreia îți prezint care sunt cele mai bune cazinouri legale din punct de vedere al jocurilor de loto online.

  • Casa Pariurilor – Ai la dispoziție extrageri din peste 20 de țări diferite. Cele mai multe sunt din SUA, Italia și Canada.
  • Superbet – Extrageri la fiecare minute. Poți să plasezi bilete la extrageri loto din multiple țări. Nu lipsesc din ofertă nici binecunoscutele Italia loto Keno și Grecia loto Kino.
  • Mozzart – Chiar dacă sunt disponibile jocuri din sub 10 țări, oferta include popularele jocuri de loto Italia Keno și Grecia Kino. Acestea au o nouă extragere la fiecare cinci minute.
  • Betano – Peste 30 de loterii internaționale sunt disponibile pe site-ul Betano. În cadrul platformei vei găsi și statistici cu cele mai extrase numere la fiecare loterie.
  • Fortuna – Slovacia Keno, Polonia Keno, Grecia Kino și mulțimea de alte extrageri îți asigură o frecvență un joc la fiecare câteva minute.

Maestrul Powerball: Edwin Castro 2 miliarde de dolari dintr-o lovitură

Edwin Castro este câștigătorul premiului Powerball în valoare de 2 miliarde de dolari. Premiul record a fost acordat la extragerea din luna noiembrie 2022, după ce timp de peste 40 de extrageri nu a existat un câștigător. Edwin a ghicit toate cele cinci numere la jocul de loto + opțiunea specială Power Play. Alți 22 de jucători au nimerit doar cele cinci numere și au câștigat 1 milion de dolari.

Castro a decis să renunțe la o parte din bani imediat după câștig. Reprezentanții loteriei au transmis că Edwin a ales să primească o sumă forfetară de 997,6 milioane de dolari, în loc să primească toată suma în rate pe parcursul a 30 de ani.

La scurt timp după ce a câștigat, Castro și-a achiziționat o vilă de peste 25 de milioane de dolari. Deși loteria i-a anunțat numele public, Edwin a ales ca aceasta să nu-i dezvăluie date biografice sau alte informații personale.

O familie norocoasă. Povestea câștigului de 429 de milioane de dolari la loto

Pearlie Mae Smith, o mamă a șapte copii, din Trenton, New Jersey, a câștigat în anul 2016 premiul jackpot Powerball, în valoare 429 milioane de dolari. La vremea respectivă, acesta a fost cel mai mare premiu câștigat în statul New Jersey și al șaselea din istoria Powerball.

Și Pearlie Mae Smith a optat pentru încasarea premiului imediat, astfel că a primit 284 de milioane de dolari. Întreaga sumă a fost împărțită în 8 părți egale. Familia s-a angajat, de comun acord, ca 10% să fie donați către biserica lor.

Apoi, pentru a nu împărți bani în stânga și în dreapta pe diverse acte caritabile, familia a înființat Fundația Smith Family. Prin aceasta, câștigătorii premiului s-au angajat să investească în programe de dezvoltare și educație a comunității. Una dintre cele mai mari investiții realizate de fundație (750.000 de dolari) a fost pentru construirea unei biserici în Bridgeton.

Fundația acordă burse anuale elevilor și studenților. Printre acestea se numără și o bursă de 10.000 de dolari acordată anual unui absolvent al liceului pe care l-au urmat toți copiii. După cum poți observa, există și cazuri fericite, în cadrul cărora câștigătorii la loto se dezvoltă cu ajutorul premiului câștigat și aleg să și returneze comunității din care fac parte.

Azi bogat mâine sărac. A pierdut câștigul de 170+ milioane de dolari

De Crăciunul anului 2002, Jack Whittaker a intrat în galeria câștigătorilor US Powerball cu premiul jackpot de 314,9 milioane de dolari. Câștigătorul a ales să primească o sumă mai mică instant, în locul sumei întregi în rate lunare. Astfel, el a încasat aproximativ 170 de milioane de dolari, iar după plata impozitelor a rămas cu 116,5 milioane de dolari.

Aproximativ 10% din tot premiul l-a donat organizațiilor bisericești și familiilor sărace din mediul rural. Jack a răsplătit și o persoană din cadrul magazinului de unde și-a achiziționat biletul norocos. El i-a trimis o mașină nouă și un cec în valoare de 44.000 de dolari.

Mai departe, povestea ia o turnură negativă. Jack a fost adeptul unei vieți extravagante, care i-au atras multe evenimente nefericite. Într-o seară, a scos 50.000 de dolari pe o masă dintr-un club de striptease și s-a lăudat că mai are jumătate de milion în mașină. Vestea a circulat rapid în rândul clienților, iar la ieșirea din club Jack a realizat că a fost jefuit.

Tragediile aveau însă să-i lovească familia în anul 2004. Nepoata lui Whittaker, în vârstă de doar 17 ani, a fost găsită moartă după o supradoză de droguri. Înainte de aceasta, iubitul ei murise din aceeași cauză în timp ce se afla pe domeniul lui Whittaker din Virginia de Vest. Fiica lui Whittaker avea să moară și ea din aceeași cauză, 12 ani mai târziu.

Deși în momentul în care a câștigat la loterie Jack a avea o firmă de succes, suma mare de bani i-a dat viața peste cap. Stilul extravagant și dependența de jocuri de noroc (sloturi) au făcut ca averea lui să se risipească rapid. Acesta este un exemplu concret că un joc responsabil trebuie aplicat indiferent de bugetul pe care îl ai la dispoziție.

8 premii de 28.7 milioane de dolari

În anul 2011, John Kutey a jucat la loto alături de 7 colegi de muncă. Spre surprinderea tuturor, ei au reușit să câștige premiul cel mare, în valoare de 319 milioane de dolari. Aceștia au decis să primească o sumă mai mică, astfel că fiecăruia dintre cei 8 i-au revenit 28,7 milioane de dolari.

După ce au plătit impozitele, John și soția lui au ajuns acasă cu 19 milioane de dolari. O sumă mai mult decât suficientă pentru a-ți schimba în totalitate viața.

După ce au intrat în posesia banilor, cuplul și-a fixat două obiective: să facă ceva pentru comunitate și să să-și onoreze părinții. Cei doi au mers la primăria din orașul natal, Green Island, New York, pentru a întreba cu ce pot să ajute comunitate. Li s-a propus construirea unui parc acvatic în cadrul căruia locuitorii să se poată răcori pe timp de vară.

Zis și făcut, aceștia au donat 200.000 de dolari pentru realizarea acestuia, iar două firme și-au oferit gratuit serviciile pentru a-l construi. În cele din urmă, parcul a costat 250.000 de dolari, dar a fost construit în întregime din fonduri donate. Pentru al doilea obiectiv, cei doi au transmis că parcul este construit în onoarea părinților.

Ulterior, cei doi nu au dus o viață extravagantă. Și-au cumpărat o casă nouă în Florida și și-au continuat viața acolo. De altfel, la finalizarea parcului acvatic ei nu mai stăteau în Green Island, însă au revenit pentru a lua parte la inaugurare.

120 de milioane de euro la Eurojackpot. Cine și cum a câștigat?

Unul dintre cele mai mari premii de la loterie a fost câștigat la sfârșitul anului 2022. Un german este fericitul câștigător al premiului Eurojackpot, în valoare de 120 de milioane de euro. Numerele care i-au adus acestuia marele premiu sunt: 15, 17, 23, 35 și 38, alături de Euro numerele 4 și 9.

Un fapt interesant este că statul german nu colectează impozite pentru câștigurile la loto. Astfel, fericitul câștigător s-a ales cu întreaga sumă, 120 de milioane de euro.

Înainte ca germanul să câștige, premiul nu mai fusese câștigat timp de 16 extrageri consecutive. Pe lângă marele câștigător, alți 17 jucători au obținut un premiu de 1 milion de euro, în cadrul celei de-a doua categorii.

Cynthia Stafford: Câștigătoarea a 112 milioane de dolari. Unde a ajuns?

Cynthia Stafford a devenit cunoscută în anul 2007, după ce în luna mai a câștigat 112 milioane de dolari la loteria California Mega Millions. Ea a ales să primească banii într-o singură tranșă, astfel că s-a ales cu 67 milioane de dolari. D

upă plata impozitelor a rămas cu 45 milioane de dolari. Prima ei decizie a fost să împartă în mod egal banii cu tatăl și fratele ei.

Femeia avea grijă de doi nepoți, din partea unui frate care a decedat. După ce s-a consultat cu aceștia, au decis să se mute într-o casă mai mare, care să aibă și piscină. Cynthia și-a cumpărat și o mașină de lux. Apoi, femeia a decis să înființeze o companie de producție film – Queen Nefertari Productions.

În paralel a continuat să ofere bani unor cauze caritabile și să-și facă mici extravaganțe. Deși era prezentată ca una dintre poveștile de succes dintre câștigătorii de premii mari, la 9 ani de la câștig totul s-a ruinat. Cynthia Stafford a declarat falimentul. În toți acești ani, Cynthia nu a renunțat să joace la loterie și a sperat să intre în clubul celor câștigă de mai multe ori.

Cert este că, deși și-a folosit o parte din bani pentru a investi, deciziile ei nu au fost cele mai bune. Este important să fie realizate investiții și în afaceri cu un risc scăzut sau chiar să se apeleze la specialiști cu renume în acest domeniu.

Un „pui” a câștigat 30+ milioane de dolari

După ce a câștigat peste 30 de milioane de dolari la loto, un chinez a luat o decizie inedită. Acesta nu a vrut să-și dezvăluie identitatea, astfel că s-a prezentat la ridicarea premiului într-un costum de pui din desene animate.

Fericitul câștigător și-a motivat gestul prin faptul că nu vrea să dezvăluie soției și copilului faptul că a câștigat, de teamă că aceștia se vor crede superiori și nu vor mai învăța/munci.

Bărbatul juca la loto de 10 ani, iar la sfârșitul anului 2022 i-a surâs noroc. El punea același sistem de numere de fiecare dată: 02, 15, 19, 26, 27, 29+02. La fel a făcut și acum, însă nu a pariat un singur bilet, ci a 40 cu aceleași numere. Astfel, el a câștigat de 40 de ori suma de 765.000.

După ce a achitat taxele și a donat o parte din bani, câștigătorul a mers acasă cu 24 milioane de dolari.

Acest secret a făcut-o să piardă peste 1 milion de dolari la loto

În anul 1996, Denise Rossi a câștigat la loterie alături de 5 colegi de muncă. Suma totală câștigată a fost de 6,6 milioane de euro, astfel că fiecăruia i-a revenit peste 1 milion de dolari. La 11 zile de la câștig, Denise a înaintat actele de divorț față de bărbatul cu care a fost căsătorită timp de 25 de ani.

În tot acest timp, femeia nu a dezvăluit nimic despre premiul câștigat, nici soțului, nici avocatului care s-a ocupa de divorț.

La doi ani de la divorț, fostul soț al Denisei a găsit o scrisoare de la loterie și astfel a aflat că fosta soție a câștigat la loto. Bărbatul a intentat un divorț, iar sentința a fost una dură. Judecătorul a decis ca femeia să-i plătească fostului soț 20 de rate lunare în valoare 66.800 dolari fiecare.

Practic, femeia a trebuit să-și dea întregul câștig fostului soț, alături de care a împărțit 25 de ani până să câștige la loterie.

Câștigurile la loto – între succes, pierderi și joc responsabil

După cum poți observa, există și câștigători care nu au pierdut întreaga avere în doar câțiva ani. Chiar dacă în mass-media sunt promovate mai des cazurile negative, nu trebuie să uităm nici de celelalte. Practic, atunci când înregistrezi o sumă mare de câștig la loto sau la orice alt joc de noroc, trebuie să o administrezi cât se poate de eficient, în caz contrar riscând să o cheltui mai repede decât ai crede.

În același timp, nu uita să adopți un joc responsabil. Dacă ai câștigat o sumă mai mare de bani în luna iulie, nu înseamnă că trebuie să-ți mărești bugetul pentru următoarea lună. Fii constant și nu paria mai mult decât îți permite bugetul. Chiar bugetul tău poate fi unul considerabil, aplică un joc responsabil și ține cont de repercusiunile pe termen lung.

Înapoi la pagina generală
Homeghi Constantin
Homeghi Constantin
Redactor Senior & Expert în cazinouri online
81 Articole
0 Recenzii

Homeghi Constantin este licențiat în Drept (a absolvit în anul 2003) și după ce a activat în acest domeniu și-a spus că este timpul pentru o schimbare.  Pentru că este pasionat de scris, s-a decis să facă din această pasiune un stil de viață.

Citește mai mult despre autor

Cele mai noi știri

Bogdancazino.ro » Stiri » 8 povești memorabile cu marii câștigători la loto: Au bifat sau au ratat?
Ultima actualizare: