Piața pariurilor online din România și Europa

Piața pariurilor online din România și Europa
Citire: 3 minute

Jocurile de noroc reprezintă nu doar o modalitate de divertisment, ci și de a obține câștiguri, de aceea, se numără printre cele mai folosite forme de distracție de către români și cetățenii celorlalte state europene. Procentul celor care plasează pariuri online la nivelul țărilor din Uniunea Europeană este de 40%, în timp ce 34% dintre oameni preferă să încerce jocuri de casino online.

Românii au pariat într-un procent impresionant la casele de pariuri din mediul virtual, în 2020 înregistrându-se o creștere de 90%. Aceasta este, de departe, cea mai mare participare la nivelul statelor europene, diferența față de următoarele clasate fiind covârșitoare – Portugalia (55%), iar restul statelor din Uniunea Europeană, între 45% și 50%.

Cât de profitabilă este piața de gambling online pe segmentul de pariuri sportive în România?

Din punct de vedere financiar, pariurile sportive online la nivel european înseamnă aproximativ 14.64 miliarde de Euro în 2021 (pariurile pe cursele de cai reprezintă 13% din această sumă – 4.88 miliarde de Euro, iar cele pe fotbal și sporturile cu minge constituie 27% din veniturile încasate, adică în jur de 9.76 miliarde de Euro).

În țara noastră, începând din 2018, se constată o creștere a veniturilor generate de pariurile sportive, de la 79,7 milioane de dolari până la 107 milioane de dolari în 2021. Pentru anul 2022 se preconizează încasări în valoare de 119.8 milioane de dolari, iar în anii următori interesul românilor pentru pariurile pe sporturi pare de nestăvilit.

Specialiștii din acest domeniu indică o creștere exponențială, de la an la an, cu venituri de 135.4 milioane de dolari în 2023 până la 153.9 milioane de dolari în 2024. Anul 2025 va consemna încasări de 176.1 milioane de dolari în urma pariurilor plasate pe sporturi de către români, iar în 2026, suma încasată va ajunge până la 202.3 milioane de dolari.

Care sunt criteriile de selecție a unei case online de pariuri pe sporturi de top în România?

Fiecare parior sportiv își dorește să ajungă la nivelul la care să se întrețină din acest gen de activitate, mai ales că pariorii profesioniști ajung la venituri de peste 50,000 de dolari încasați din pariuri. În acest sens este necesară alegerea unei case online de pariuri care să îi ofere jucătorului mediul propice pentru a se angaja la un astfel de demers pe termen lung.

Primul aspect care trebuie luat în considerare este acreditarea platformei digitale cu pariuri sportive – Oficiul Național pentru Jocuri de Noroc din România este singură instituție acreditată în țara noastră pentru a autoriza agențiile de pariuri pe sporturi online și terestre.

Dacă platforma care îl interesează pe parior este licențiată ONJN, atunci poți merge mai departe cu procesul de selectare a casei de pariuri sportive online din România unde vei juca în viitor. Astfel, printre elementele care trebuie să te intereseze se numără:

  • Piețe de pariere variate, care acoperă o gamă extinsă de categorii de pariuri;
  • Serviciu de streaming live, cu acces la o selecție variată de evenimente sportive, atât din sporturile populare, cât și din cele care au caracter regional;
  •  Cote de pariere mărite sau exclusive pentru cele mai importante evenimente ale zilei, din cât mai multe sporturi;
  • Aplicație mobilă iOS sau Android, precum și platformă optimizată pentru accesul de pe dispozitivele mobile;
  • Promoții și bonusuri cu termeni și condiții avantajoase în mod real pentru parior;
  • Sistem de plăți securizat, cu un termen de procesare a retragerilor cât mai scurt și cu limite de încasare cât mai largi, cu restricții de sumă decente per tranzacție, zi, săptămână și lună;
  • Program VIP sau un sistem de oferte promoționale individualizate, inclusiv manager de cont și bonusuri care sunt acordate cu diverse ocazii – free bet-uri, cadouri aniversare, etc.

Prezența siglei ONJN care atestă că platforma este licențiată în România nu înseamnă în mod automat că agenția de pariuri este cea mai bună opțiune pentru parior. Dar, dacă aceasta întrunește cerințele mai sus menționate, atunci poate reprezenta locul în care vei paria pentru mult timp de acum înainte.

Înapoi la pagina generală
Homeghi Constantin
Homeghi Constantin
Redactor Senior & Expert în cazinouri online
80 Articole
0 Recenzii

Homeghi Constantin este licențiat în Drept (a absolvit în anul 2003) și după ce a activat în acest domeniu și-a spus că este timpul pentru o schimbare.  Pentru că este pasionat de scris, s-a decis să facă din această pasiune un stil de viață.

Citește mai mult despre autor

Cele mai noi știri

Bogdancazino.ro » Stiri » Piața pariurilor online din România și Europa
Ultima actualizare: