Loteria Română: Cele mai mari câștiguri plătite până în prezent

Loteria Română: Cele mai mari câștiguri plătite până în prezent
Citire: 3 minute

Înființată în 1906, Loteria Națională Română este una dintre instituțiile majore care activează pe piața jocurilor de noroc din România. Peste 15% dintre români preferă să joace săptămânal la jocurile derulate de această companie (licențiată de ONJN cu o licență Clasa a III-a). Câștigurile de milioane de euro acordate până în prezent constituie un motiv mai mult decât suficient pentru jucătorii români ca să joace joia și duminica la Loto 6/49, Noroc, 5/40, Super Noroc, Joker și Noroc Plus.

Ce variante de bilete poți juca la Loteria din România?

Sunt disponibile bilete cu variante simple, dar și cu variante combinate, scheme reduse, combinații de tip Cap de Pod și combinate compuse.

Cât te costă să joci la Loteria Română?

În funcție de tipul jocului ales, prețul unei variante simple este cuprins între 1 Ron și 5 Ron, după cum urmează:

  • Super Noroc – 1 Ron
  • Noroc Plus – 2 Ron
  • Loto 5/40 și Noroc – 3 Ron
  • Joker – 4 Ron
  • Loto 6/49 – 5 Ron

Cei care își doresc să joace orice altă varianta decât cea simplă vor trebui să plătească o sumă care reprezintă valoarea unei variante simple înmulțită cu numărul de variante care vor fi jucate.

Top câștiguri majore înregistrate de-a lungul timpului la Loteria Națională Română

Persoanele care au jucat până în acest moment la agențiile Loteriei Naționale din România au avut posibilitatea de a obține premii importante de-a lungul timpului. Cel mai mare pot de la Loteria Națională a fost câștigat în anul 2013, câștigătorul biletului jucat în Galați obținând aproximativ 11 milioane de Euro (48.952.706,17 Ron).

Anual, Loteria Română oferă premii în valoare de câteva milioane de Euro, printre cele mai recente câștiguri remarcându-se cel realizat în 2021 la o agenție din județul Alba. Valoarea premiului câștigat a fost de 2, 9 milioane de Euro. Tot în 2021 a mai fost acordat un premiu în valoare de 1, 72 milioane de Euro (8.420.611 Ron).

În 2020 au fost acordate alte câteva pot-uri demne de luat în calcul, unul dintre acestea având valoarea de 7.130.807,28 Ron. Cu câțiva ani înainte, în 2017, au fost obținute două câștiguri în valoare de 6.372.850,87 Ron, respectiv 11.288.498,78 Ron.

Care este secretul câștigătorilor de la Loterie?

Se pare că nu trebuie să investești foarte mult în biletul câștigător, pentru că mare parte dintre cei care figurează pe lista câștigătorilor au jucat variante simple, cu un preț al biletului de 5, 5 Ron sau 16, 9 Ron (în cazul celor care au jucat 3 variante simple + Noroc).

Reprezintă loteriile de pe platformele online o alternativă fiabilă la Loteria Română?

Platformele digitale cu jocuri de noroc din România le oferă membrilor săi variante de loterie, printre acestea numărându-se Netbet, Betano și Maxbet. Jucătorii au la dispoziție o gamă extinsă de loterii internaționale, care le asigură acestora posibilitatea de a juca mai des decât la Loteria Română.

În plus, câștigurile oferite de loteriile internaționale sunt cu adevărat impresionante, un exemplu în acest sens fiind Powerball, Mega Millions, Super Enalotto, Oz Lotto și Euro Millions. Faptul că jucătorii își pot achiziționa online biletele la aceste loterii constituie un plus care trebuie remarcat în comparație cu Loteria Națională, unde biletele sunt disponibile doar în agenții.

Însă, numărul participanților la loteriile internaționale este imens în raport cu jocurile Loteriei Naționale, ceea ce înseamnă șanse mai mici de câștig pentru aceștia. De aceea, în acest moment, Loteria Națională rămâne cea mai populară loterie din România, fiind percepută cea bună opțiune în materie de jocuri loto pe plan local.

Înapoi la pagina generală
Homeghi Constantin
Homeghi Constantin
Redactor Senior & Expert în cazinouri online
80 Articole
0 Recenzii

Homeghi Constantin este licențiat în Drept (a absolvit în anul 2003) și după ce a activat în acest domeniu și-a spus că este timpul pentru o schimbare.  Pentru că este pasionat de scris, s-a decis să facă din această pasiune un stil de viață.

Citește mai mult despre autor

Cele mai noi știri

Bogdancazino.ro » Stiri » Loteria Română: Cele mai mari câștiguri plătite până în prezent
Ultima actualizare: