De ce este important să joci la o agenție de pariuri legală?

De ce este important să joci la o agenție de pariuri legală
Citire: 3 minute

Entuziasmul de a plasa bilete la cele mai bune case online de pariuri sportive din România este motivat doar atunci când alegi să joci la agențiile licențiate și legale. Pe teritoriul României, jurisdicția de aprobare îi aparține Oficiul Național pentru Jocuri de Noroc, însă, nu de puține ori, atunci când navighezi online îți apar tot felul de reclame apetisante la diverse agenții internaționale de pariuri sportive.

Însă, înainte de a te înregistra, de a efectua depuneri și de a plasa bilete, asigură-te că vei juca pe o platformă 100% legală. De ce este atât de important acest aspect? Pentru că o casă de pariuri sportive autorizată îți oferă acoperire completă în privința respectării drepturilor tale.

Cum decurge verificarea unei case de pariuri sportive la ONJN?

În cele ce urmează vom face o scurtă analiză între o agenție legală, Casa Pariurilor și una neautorizată, să spunem SportsBetting. Primul lucru pe care îl vom face este verificarea situației agenției de pariuri sportive, în acest sens folosind resursele autorității de reglementare din România – ONJN.

Astfel, intrăm pe site-ul ONJN și căutăm ambele platforme: Casa Pariurilor și SportsBetting. Pe pagina principală a Oficiului Național pentru Jocuri de Noroc din România există secțiunile “Aprobat” și “Lista Neagră”.

Vom căuta în ambele secțiuni, introducând în câmpul Search denumirile celor două case de pariuri: Casa Pariurilor și SportsBetting. În cazul site-ului Casa Pariurilor aflăm instant că este o agenție licențiată în România și că dispune de o licență validă până în data de 30 iulie 2026.

În cazul SportsBetting nu găsim nicio informație, așa că ne mutăm căutarea în secțiunea Lista Neagră. Aici găsim SportsBetting (desigur, nu vom găsi Casa Pariurilor) și aflăm că agenția internațională este una care nu este licențiată în România. Citește în continuare și află ce înseamnă acest lucru.

Ce detalii poți afla atunci când verifici o casă de pariuri online, precum Casa Pariurilor?

Verificarea online ne oferă date despre compania care deține licența operatorului, locul în care este înregistrat sediul social, decizia în baza căreia i-a fost acordată licența, precum și intervalul de timp în care licența este validă.

Desigur, în ceea ce privește Casa Pariurilor nici nu există vreun dubiu în privința legalității, din moment ce agenția este sponsorul competiției naționale de fotbal –Casa Liga I. Parteneriatul dintre LPF și Casa Pariurilor a început în 2019 și este o continuare a tradiției începută în sezonul 2009-2010 atunci când competiția se numea Liga I Gamebookers și care a fost reluată în perioada 2017-2019, atunci când Liga I se numea Liga I Betano.

Care sunt elementele pe care trebuie să le iei în considerare atunci când verifici o casă online de pariuri sportive?

Orice agenție pariuri sportive online, precum Casa Pariurilor, trebuie să le ofere jucătorilor un mediu de joc sigur, așa că, înainte de a te înscrie, verifică cu atenție următoarele aspecte:

  • Prezența unui logo cu organismul de autorizare și licențiere – în cazul platformelor din România cu ONJN;
  • Caută în partea de jos a paginii principale detaliile legate de operator, precum și numărul de licență;
  • Verifică dacă există mențiuni privind vârsta minimă permisă pentru înregistrare (18 ani), precum și dacă platforma de pariuri sportive face parte din categoria celor care promovează jocul responsabil;
  • Citește termenii și condițiile și vezi dacă este menționată obligativitatea verificării identității (KYC).

După cum se poate observa, Casa Pariurilor, agenția online de pariuri sportive din testul nostru a bifat toate criteriile. În schimb, SportsBetting nici măcar nu poate fi accesat pentru că este un site interzis de ONJN. Care este concluzia? Te poți înregistra în siguranță la Casa Pariurilor, fiind un site 100% legal!

Înapoi la pagina generală
De ce este important să joci la o agenție de pariuri legală

Homeghi Constantin

Redactor Senior

49 Articole
13 Recenzii

Homeghi Constantin este licențiat în Drept (a absolvit în anul 2003) și după ce a activat în acest domeniu și-a spus că este timpul pentru o schimbare.  Pentru că este pasionat de scris, s-a decis să facă din această pasiune un stil de viață.

Citește mai mult despre autor

Cele mai noi știri

Bogdancazino.ro » Stiri » De ce este important să joci la o agenție de pariuri legală?
Ultima actualizare: august 2, 2023